Η γάτα μου εγκλωβίστηκε στην ανάκληση του παραθύρου!

Η γάτα μου εγκλωβίστηκε στην ανάκληση του παραθύρου!

Η γάτα μου εγκλωβίστηκε στην ανάκληση του παραθύρου! (Kippfenster syndrome)

Οι γάτες είναι από τη φύση τους ανεξάρτητα και αυτόνομα πλάσματα. Πολλές γάτες που ζουν εντός σπιτιού εκδηλώνουν ενδιαφέρον να βγουν και έξω, με αποτέλεσμα στην προσπάθειά τους αυτή να ενέχονται κίνδυνοι, όπως πτώση από ύψος, τροχαία ατυχήματα, διαμάχες με άλλα ζώα, εγκλωβισμός στην ανάκληση του παραθύρου ή της μπαλκονόπορτας.  Η τελευταία περίπτωση μπορεί να εξελιχθεί σε πολύ σοβαρό τραυματισμό και χρήζει άμεσης και εντατικής κτηνιατρικής παρακολούθησης!

Τα παράθυρα και οι μπαλκονόπορτες με ανάκληση είναι επικίνδυνα εμπόδια που προσπαθούν οι γάτες να ξεπεράσουν, με αποτέλεσμα να «σφηνώνει» το σώμα τους στο άνοιγμα του παραθύρου ή της πόρτας. Οι γάτες προσπαθούν να απεγκλωβιστούν αλλά δυστυχώς έτσι σφηνώνουν ακόμα περισσότερο. Το σημείο του σώματος που τραυματίζεται είναι ανάμεσα στο θώρακα και τη λεκάνη. Τυπικά οι γάτες αυτές αφού απεγκλωβιστούν εκδηλώνουν διαταραχές στη βάδιση εώς και παράλυση στα πίσω πόδια λόγω της συμπίεσης-κάκωσης της σπονδυλικής στήλης.

Εκτός από τη σπονδυλική στήλη πολύ σοβαρές βλάβες ενδέχεται να έχουν προκληθεί και στις μυϊκές μάζες της περιοχής και στην κοιλιακή κοιλότητα:

  • Υποδόρια αιματώματα
  • Θλάσεις μυών
  • Τραυματισμοί στα ενδοκοιλιακά όργανα: ρήξη ουροδόχου κύστης, θλάση νεφρών, θλάση-ρήξη σπλήνα, εσωτερικές αιμορραγίες, ρήξη εντέρου κ.ά.
  • Από τη συμπίεση προκαλείται, επίσης, ελλιπής αιμάτωση και οξυγόνωση των οπίσθιων άκρων.
  • Η βλάβη στο νωτιαίο μυελό μπορεί να προκαλέσει, εκτός από διαταραχές στη βάδιση, διαταραχές στην ούρηση και την αφόδευση.
  • Μετά την αποσυμπίεση των αιμοφόρων αγγείων, θρόμβοι που δημιουργήθηκαν μπαίνουν στην κυκλοφορία του αίματος και μπορούν να προκαλέσουν θρομβοεμβολές.

Διαπιστώνουμε, λοιπόν, ότι αυτού του είδους τα ατυχήματα μπορούν να προκαλέσουν με πολλούς τρόπους πολύ σοβαρή ζημιά στη γάτα μας και είναι πολύ σημαντικό να προσκομιστεί σε κτηνίατρο το συντομότερο δυνατό για να διαγνωστεί η βαρύτητα των κακώσεων και να λάβει την απαραίτητη φροντίδα.

Πρόσφατα άρθρα

Επαγγελματική Φροντίδα

Οι ιδιοκτήτες των κατοικίδιων μας εμπιστέυονται για τη φροντίδα και τις ανάγκες των αγαπημένων τους τετράποδων φίλων τους. Είμαστε ειδικοί και αφοσιωμένοι να προσφέρουμε υψηλές παροχές στη κτηνιατρική με φροντιδα και στοργή προς τα κατοικίδια σας.

Επικωνήστε Μαζί μας
2017-11-24T18:04:08+00:00