Χειρουργικό Τμήμα

Χειρουργικό Τμήμα 2017-09-28T11:38:29+00:00

Χειρουργικό Τμήμα

Το Κτηνιατρείο διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο χειρουργικό τμήμα για τη διενέργεια χειρουργικών επεμβάσεων. Πραγματοποιούνται επεμβάσεις ρουτίνας (στειρώσεις, διαχείρηση τραυμάτων κλπ), αλλά και ειδικές χειρουργικές επεμβάσεις (π.χ. πυομήτρα, μαστεκτομή, αποκατάσταση κήλης, αφαίρεση νεοπλασμάτων, χειρουργική στομάχου, εντέρου, ουροδόχου κύστης, σπλήνα, διαφράγματος κλπ.). Τα χειρουργεία προγραμματίζονται μετά από συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη και κλινική εξέταση του ζώου. Συνιστάμε να γίνονται προεγχειρητικά αιματολογικές εξετάσεις ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ζώου. Κάθε χειρουργική επέμβαση γίνεται υπό αυστηρές συνθήκες αντισηψίας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Επείγον Τηλεφώνημα

Email Επικοινωνία

Θα μας Βρείτε

“Πολύ θετικός άνθρωπος και εξαιρετική συνεργάτης!”

Μαστραντωνάκης Κώστας

“Εξερετική κτηνίατρος, πρόθυμη να βοηθήσει σε κάθε περίπτωση, συγχαρητήρια Αλίκη

Αντώνιος Σαββάκης

“Πολύ θετική προσωπικότητα με διάθεση να βοηθήσει σε ό,τι χρειαστείς πάντα με χαμόγελο!!”

Κλεοπάτρα Πατερογιαννάκη

Συχνές Ερωτήσεις

Μπορείτε να διαβάσετε κάποιες από τις πιο συχνές ερωτήσεις που κάνουν οι ιδιοκτήτες αυτών των μικρώων ζώων.

Ο πρώτος εμβολιασμός μπορεί να ξεκινήσει από την ηλικία των 6-8 εβδομάδων. Γίνεται η βασική ανοσοποίηση με εμβολιακό σχήμα εξατομικευμένο για κάθε σκύλο ανάλογα με την ηλικία, τις συνθήκες διαβίωσης και τις ανάγκες του. Τα νοσήματα που εμβολιάζουμε είναι η λύσσα, η παρβοεντερίτιδα (τύφος/μόρβα), η νόσος Carre, η λεπτοσπείρωση και η λοιμώδης ηπατίτιδα υποχρεωτικά και προαιρετικά η τραχειοβρογχίτιδα.

Η στείρωση στα κατοικίδιά μας γίνεται με χειρουργική εξαίρεση των όρχεων στα αρσενικά ζωάκια και των ωοθηκών και της μήτρας στα θηλυκά. Περισσότερες λεπτομέεριες εδώ

Ο πρώτος εμβολιασμός μπορεί να ξεκινήσει από την ηλικία των 6-8 εβδομάδων. Γίνεται η βασική ανοσοποίηση με εμβολιακό σχήμα εξατομικευμένο για κάθε γατάκι ανάλογα με την ηλικία, τις συνθήκες διαβίωσης και τις ανάγκες του. Εμβολιάζουμε κατά της πανλευκοπενίας (παρβοϊωσης της γάτας), του ερπητοϊού, του καλυκοϊού και για τα χλαμύδια, κατά της λύσσας και προαιρετικά για την ιογενή λευχαιμία.

Τα αρσενικά ζώα μπορούν να στειρωθούν από την ηλικία των 6-7 μηνών, ενώ για τα θηλυκά ο ιδανικός χρόνος για να στειρωθούν είναι μετά τον 1ο και πριν το 2ο οίστρο. Φυσικά όλα τα ζώα μπορούν να στειρωθούν και σε μεγαλύτερη ηλικία, όμως πρέπει να έχουμε πάντα υπόψην μας ότι ένα νεαρό ζώο ανταπεξέρχεται καλύτερα στη διαδικασία της αναισθησίας και της χειρουργικής επέμβασης σε σχέση με ένα υπερήλικο.

Περισσότερες Ερωτήσεις

Αν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Επικοινωνία