Προληπτική Κτηνιατρική

Προληπτική Κτηνιατρική 2017-10-02T13:22:39+00:00

Πρόληψη

  • Οι εμβολιασμοί είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της προληπτικής κτηνιατρικής. Όλα τα νοσήματα που εμβολιάζουμε είναι πολύ σοβαρά ως θανατηφόρα για τα ζώα και κάποια από αυτά είναι ζωοανθρωπονόσοι (προσβάλλουν και τον άνθρωπο). Κάθε ζώο εμβολιάζεται σύμφωνα με εξατομικευμένο εμβολιακό σχήμα ανάλογα με την ηλικία, τις συνθήκες και περιοχή διαβίωσής του, τις ανάγκες του και σύμφωνα με τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις.

  • Η πρόληψη μετάδοσης της λεϊσμανίωσης (καλαζάρ) αποτελεί επίσης ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της προληπτικής ιατρικής του σκύλου. Η λεϊσμανίωση είναι μια αρρώστια που προκαλείται από το πρωτόζωο Leishmania και μεταδίδεται στους σκύλους με το τσίμπημα της θηλυκής σκνίπας του γένους φλεβοτόμου. Είναι μια πολύ σοβαρή ασθένεια-μάστιγα στην περιοχή της λεκάνης της Μεσογείου όπου ενδημεί η σκνίπα που τη μεταδίδει. Έχουν αναφερθεί κρούσματα και σε ανθρώπους,γεγονός καθιστά την πρόληψή της μείζουσας σημασίας. Υπάρχουν διάφορα μέσα με τα οποία προστατεύουμε το σκύλο μας από τα τσιμπήματα της σκνίπας που μεταδίδει τη λεϊσμανίωση (αντιπαρασιτικά περιλαίμια, αμπούλες, σπρέι κλπ) αλλά έχει αναπτυχθεί και εμβόλιο κατά της νόσου με αποδεδειγμένη υψηλή αποτελεσματικότητα.

  • αποπαρασιτώσεις για τα ενδοπαράσιτα («σκουλίκια») και τα εξωπαράσιτα (ψύλλοι, κρότωνες, σκνίπα, ακάρεα κλπ)

  • εμφύτευση και καταχώρηση microchip

  • Παρέχονται, επίσης, συμβουλές διατροφής και εκπαίδευσης.

Επείγον Τηλεφώνημα

Email Επικοινωνία

Θα μας Βρείτε

“Πολύ θετικός άνθρωπος και εξαιρετική συνεργάτης!”

Μαστραντωνάκης Κώστας

“Εξερετική κτηνίατρος, πρόθυμη να βοηθήσει σε κάθε περίπτωση, συγχαρητήρια Αλίκη

Αντώνιος Σαββάκης

“Πολύ θετική προσωπικότητα με διάθεση να βοηθήσει σε ό,τι χρειαστείς πάντα με χαμόγελο!!”

Κλεοπάτρα Πατερογιαννάκη

Συχνές Ερωτήσεις

Μπορείτε να διαβάσετε κάποιες από τις πιο συχνές ερωτήσεις που κάνουν οι ιδιοκτήτες αυτών των μικρώων ζώων.

Ο πρώτος εμβολιασμός μπορεί να ξεκινήσει από την ηλικία των 6-8 εβδομάδων. Γίνεται η βασική ανοσοποίηση με εμβολιακό σχήμα εξατομικευμένο για κάθε σκύλο ανάλογα με την ηλικία, τις συνθήκες διαβίωσης και τις ανάγκες του. Τα νοσήματα που εμβολιάζουμε είναι η λύσσα, η παρβοεντερίτιδα (τύφος/μόρβα), η νόσος Carre, η λεπτοσπείρωση και η λοιμώδης ηπατίτιδα υποχρεωτικά και προαιρετικά η τραχειοβρογχίτιδα.

Η στείρωση στα κατοικίδιά μας γίνεται με χειρουργική εξαίρεση των όρχεων στα αρσενικά ζωάκια και των ωοθηκών και της μήτρας στα θηλυκά. Περισσότερες λεπτομέεριες εδώ

Ο πρώτος εμβολιασμός μπορεί να ξεκινήσει από την ηλικία των 6-8 εβδομάδων. Γίνεται η βασική ανοσοποίηση με εμβολιακό σχήμα εξατομικευμένο για κάθε γατάκι ανάλογα με την ηλικία, τις συνθήκες διαβίωσης και τις ανάγκες του. Εμβολιάζουμε κατά της πανλευκοπενίας (παρβοϊωσης της γάτας), του ερπητοϊού, του καλυκοϊού και για τα χλαμύδια, κατά της λύσσας και προαιρετικά για την ιογενή λευχαιμία.

Τα αρσενικά ζώα μπορούν να στειρωθούν από την ηλικία των 6-7 μηνών, ενώ για τα θηλυκά ο ιδανικός χρόνος για να στειρωθούν είναι μετά τον 1ο και πριν το 2ο οίστρο. Φυσικά όλα τα ζώα μπορούν να στειρωθούν και σε μεγαλύτερη ηλικία, όμως πρέπει να έχουμε πάντα υπόψην μας ότι ένα νεαρό ζώο ανταπεξέρχεται καλύτερα στη διαδικασία της αναισθησίας και της χειρουργικής επέμβασης σε σχέση με ένα υπερήλικο.

Περισσότερες Ερωτήσεις

Αν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Επικοινωνία