Αναισθησιολογικό Τμήμα

Αναισθησιολογικό Τμήμα 2017-09-28T11:36:04+00:00

Αναισθησιολογικό Τμήμα

Στο ιατρείο μας δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην ασφάλεια κατά τη χορήγηση γενικής αναισθησίας. Όπως και στον άνθρωπο, η χορήγηση αναισθησίας, ακόμα και στο πιο υγιές ζώο εμπεριέχει απρόβλεπτους κινδύνους, τους οποίους δυστυχώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εκ των προτέρων. Για το λόγο αυτό είμαστε εξοπλισμένοι με υπερσύγχρονα μηχανήματα και τη γνώση για να ελαχιστοποιούμε τους κινδύνους αυτούς. Στο ιατρείο μας προτιμάμε την εισπνευστική αναισθησία, κατά την οποία το ζώο διασωληνώνεται και λαμβάνει αναισθητικό υπό τη μορφή αερίου, όπως συμβαίνει και κατά την αναισθησία του ανθρώπου. Κατά τη διάρκεια της αναισθησίας το ζώο συνδέεται με ειδικά monitor που καταγράφουν κάθε δευτερόλεπτο την καρδιακή και αναπνευστική λειτουργία του, παρέχοντας έτσι τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια στο ζώο σας. Μετά το πέρας της αναισθησίας, κάθε ζωάκι ξυπνάει ήρεμα και ζεστά σε ελεγχόμενο περιβάλλον, έχοντας την αμέριστη προσοχή μας εώς ότου επανέλθει σε φυσιολογική συνείδηση και μπορεί να επιστρέψει σπίτι του.

Επείγον Τηλεφώνημα

Email Επικοινωνία

Θα μας Βρείτε

“Πολύ θετικός άνθρωπος και εξαιρετική συνεργάτης!”

Μαστραντωνάκης Κώστας

“Εξερετική κτηνίατρος, πρόθυμη να βοηθήσει σε κάθε περίπτωση, συγχαρητήρια Αλίκη

Αντώνιος Σαββάκης

“Πολύ θετική προσωπικότητα με διάθεση να βοηθήσει σε ό,τι χρειαστείς πάντα με χαμόγελο!!”

Κλεοπάτρα Πατερογιαννάκη

Συχνές Ερωτήσεις

Μπορείτε να διαβάσετε κάποιες από τις πιο συχνές ερωτήσεις που κάνουν οι ιδιοκτήτες αυτών των μικρώων ζώων.

Ο πρώτος εμβολιασμός μπορεί να ξεκινήσει από την ηλικία των 6-8 εβδομάδων. Γίνεται η βασική ανοσοποίηση με εμβολιακό σχήμα εξατομικευμένο για κάθε σκύλο ανάλογα με την ηλικία, τις συνθήκες διαβίωσης και τις ανάγκες του. Τα νοσήματα που εμβολιάζουμε είναι η λύσσα, η παρβοεντερίτιδα (τύφος/μόρβα), η νόσος Carre, η λεπτοσπείρωση και η λοιμώδης ηπατίτιδα υποχρεωτικά και προαιρετικά η τραχειοβρογχίτιδα.

Η στείρωση στα κατοικίδιά μας γίνεται με χειρουργική εξαίρεση των όρχεων στα αρσενικά ζωάκια και των ωοθηκών και της μήτρας στα θηλυκά. Περισσότερες λεπτομέεριες εδώ

Ο πρώτος εμβολιασμός μπορεί να ξεκινήσει από την ηλικία των 6-8 εβδομάδων. Γίνεται η βασική ανοσοποίηση με εμβολιακό σχήμα εξατομικευμένο για κάθε γατάκι ανάλογα με την ηλικία, τις συνθήκες διαβίωσης και τις ανάγκες του. Εμβολιάζουμε κατά της πανλευκοπενίας (παρβοϊωσης της γάτας), του ερπητοϊού, του καλυκοϊού και για τα χλαμύδια, κατά της λύσσας και προαιρετικά για την ιογενή λευχαιμία.

Τα αρσενικά ζώα μπορούν να στειρωθούν από την ηλικία των 6-7 μηνών, ενώ για τα θηλυκά ο ιδανικός χρόνος για να στειρωθούν είναι μετά τον 1ο και πριν το 2ο οίστρο. Φυσικά όλα τα ζώα μπορούν να στειρωθούν και σε μεγαλύτερη ηλικία, όμως πρέπει να έχουμε πάντα υπόψην μας ότι ένα νεαρό ζώο ανταπεξέρχεται καλύτερα στη διαδικασία της αναισθησίας και της χειρουργικής επέμβασης σε σχέση με ένα υπερήλικο.

Περισσότερες Ερωτήσεις

Αν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Επικοινωνία